Skip to main content

Zangles

Zangles Tilburg

  • Wil jij leren om ademsteun toe te passen om zo krachtig en zuiver te kunnen zingen?
  • Wil je graag ook die hoge uithalen en addlibs uit dat mooie nummer moeiteloos kunnen zingen?
  • Wil je met jouw band het einde van de avond makkelijk uitzingen zonder hees te zijn de volgende dag?
  • Wil je auditie gaan doen voor een vakopleiding en wil je je daar stap voor stap op voorbereiden?
  • Wil je graag weten wat je stem voor bereik heeft en welk repertoire dus goed bij je stem past?

Dan ben je bij mijn zangstudio in het centrum van Tilburg aan het goede adres!

Zangtechniek

In mijn zanglessen besteed ik veel aandacht aan de ademhaling, houding en zangtechniek van de leerling. Ik bied meerwaarde door middel van het toepassen van actuele kennis. Door het behalen van level 1 en 2 EVT, het volgen van Complete Vocal Techniek lessen en het afstuderen aan de master richting van het conservatorium Tilburg heb ik uitvoerend en educatief een erg brede technische kennis. Je kunt in de zangles werken aan zowel pop, musical als klassiek repertoire.

Interpretatie

Na het technische gedeelte in de zangles wordt er gewerkt aan het muzikaal benaderen van het nummer.

Hoe maak je je een nummer eigen en geef je er een passende interpretatie aan?

En hoe breng je het nummer zo dat het geloofwaardig over komt en dat je het publiek kunt raken!

Ook vind ik het heel belangrijk, dat het echt jouw eigen interpretatie is en geen kopie van een artiest op youtube. Want pas dan geef je een nummer echt betekenis en voeg je iets van jezelf toe.

Voorbereiden op een auditie

Wil jij je voorbereiden op een auditie voor een vakopleiding zoals de MusicAllFactory of het conservatorium?

Ik heb een kort lijntje met de musicalopleidingen, zoals de MusicALLFactory en het FHK Muziektheater in Tilburg. Ik ben op de hoogte van de eisen en verwachtingen van deze studies, zodat ik goed mee kan denken en sturen.

Samen gaan wij passend repertoire voor je zoeken en zorg ik ervoor dat je techniek en performance op een dusdanig niveau getraind is, dat je klaar bent voor de auditie!

Proef zangles

Wil je eens vrijblijvend een proefles bij mij volgen om te kijken wat je er van vindt? Dat kan! Ook mag je een keer los langskomen om bijvoorbeeld een stemtest te doen! Dan kan ik je bereik testen en kan ik je feedback geven over de conditie van je stem.

Mijn zangstudio vind je in het centrum van Tilburg. Handig te bereiken met het openbaar vervoer en de parkeergarage van het Louis Bouwmeesterplein ligt om de hoek. Tot snel in mijn studio in Tilburg!

Lax-Vox

Lax-vox betekent vrije stem! Door middel van het bubbelen door een buisje in een flesje water zorg je voor juiste druk verdeling rondom je stembanden. Hierdoor voelt je stem meer ontspannen aan en kun je makkelijker en met minder druk zingen.

Om echt goed te kunnen bubbelen vereist het wel wat uitleg en oefening. Graag help ik je hierbij! Ook geef ik Lax-Vox workshops op locatie. Wellicht een leuke en interessante avond voor uw koor of bedrijf.

 

 

laxvox-c209ff72 Zangles | Ingrid van den Nieuwenhuizen

''Ik ben bij Ingrid voor het eerst begonnen met zanglessen en er ging een wereld voor me open. We werken iedere les aan het opbouwen van een goede zangtechniek en ik blijf me verbazen over wat je met je stem kan onder de juiste begeleiding! Ingrid is een super fijne docent die precies hoort wat jouw stem nodig heeft. Ze weet me dan ook elke les weer een stap vooruit te helpen. Ze leert me steeds meer te kunnen vertrouwen op mijn eigen stem en ik ga met veel plezier naar de lessen. Al met al een fantastische zangdocent!'' Jonna Vliem

 

“Momenteel volg ik al anderhalf jaar zanglessen bij Ingrid. Ingrid heeft me enorm veel geleerd op het gebied van zangtechniek, liedinterpretatie en repetoire. Ze is een zeer betrokken docente die door middel van positieve feedback haar leerlingen op een hoger niveau krijgt. Bij Ingrid ga ik elke les weg met een lach op mijn gezicht. Super dus! ‘’ Anouk Kooiman

 

“Op dit moment heb ik al ruim twee jaar zangles van Ingrid. Behalve dat ze me veel leert en ik erg op mijn gemak ben bij haar, is ze ook echt een coach voor mij. Ik ben op weg naar een professionele carrière als zangeres en door haar aanmoedigingen en tips lukt dit steeds beter. Behalve musicalzang, leer ik bij Ingrid ook hoe ik popnummers, maar ook klassieke aria’s kan zingen. Ik ben erg tevreden en blij dat mijn klasgenoten en docenten van mijn musicalopleiding Ingrid destijds hebben aangeraden!” Inge de Weerd

 

 

“Mijn rugzak vol met musical-ervaring hangt aan de kapstok. Andere muzikale wegen liggen voor me. Vanaf april 2018 neemt Ingrid me, op een zeer kundige en plezierige wijze, mee op ontdekkingstocht in de lichte en gevoelige muziek. Ze weet me telkens te boeien en te enthousiasmeren. Nieuwe ideeën en gedachtes ontspruiten zich. Wil jij ook samen met Ingrid de wijde muzikale wereld in? Laat je verrassen en inspireren.”   Adrie van de Wijdeven

 

 

zangstudio-a30704ef Zangles | Ingrid van den Nieuwenhuizen